Citizen Code Python: de nieuwe, leuke en gratis uitdaging om te leren coderen

Zowel voor beginners als IT-kampioenen!

Nieuw ! Toegang en handleidingen speciaal voor leerkrachten

Met onze partners France-ioi en TRALALERE hebben we een gratis spel gemaakt om te leren coderen in Python en Blockly, toegankelijk voor alle niveaus en alle leeftijden.

girl-boy.png
Een activiteit om alleen of met meerderen te doen
Met Citizen Code Python ontcijfer je de mysteries van programmeren en word je een professional met loops, variabelen en voorwaarden. Wat je niveau aan het begin ook is, jij kan dit!
girlstudieuse.png
Een leuk en leerzaam spel
Als een echte architect ga je de uitdagingen aan die je in elke aflevering te wachten staan. Met de overwinningen die je tijdens je avontuur behaalt, verdien je Citizen Coins, waarmee je je avatar kunt evolueren.
download.png
Een echt educatief avontuur
Door elk seizoen van het programma te voltooien, ontvang je een Open Badge, gecertificeerd door Amazon Future Engineer. Je kan het zelfs op je CV zetten om jouw vaardigheden in de verf te zetten.
Een initiatief ontwikkeld samen met onze partners
Dit team van 35 onderwijsontwerpexperts, een speler in de sociale en solidaire economie, draagt bij aan de evoluerende onderwijspraktijken in het digitale tijdperk, in nauwe samenwerking met onderwijsnetwerken.

Hun programma’s leiden jaarlijks meer dan 200.000 studenten op over onderwerpen als intimidatie, cyberveiligheid en programmeren.
De vereniging France-ioi werd in juni 2004 opgericht met als doel de selectie en training van het Franse team voor de Internationale Informatica Olympiades (IOI) te ontwikkelen.

Het doel is om programmeren en algoritmen bij zoveel mogelijk mensen te introduceren. Het creëert en verspreidt gratis tools en inhoud die snelle vooruitgang op deze gebieden mogelijk maken.

France-ioi ligt met name aan de oorsprong van de Castor-wedstrijd, die jaarlijks meer dan 700.000 studenten samenbrengt.

Veelgestelde vragen

Vanaf welke leeftijd heb je toegang?

De activiteit is vooral bedoeld voor 9-17 jarigen, maar is toegankelijk vanaf 6 jaar en ouder.

Is de activiteit helemaal gratis?

De Citizen Code Python-activiteit is gratis voor iedereen en gedurende de hele cursus.

Op welk apparaat kan ik de Citizen Code Python-activiteiten voltooien?

De activiteiten zijn toegankelijk op computer en tablet.

Kan ik beginnen zonder ooit eerder gecodeerd te hebben?

Dat is natuurlijk het doel! Je kunt het spel starten zonder enige kennis van programmeren.

Wat als ik er al een beetje van weet?

Goed zo! Zelfs als het begin misschien eenvoudig lijkt, zul je snel je vaardigheden verbeteren en uitdagingen aangaan die je tot een IT-kampioen maken!

Kan ik het alleen spelen?

Ja, er is duidelijke documentatie en tips om je te helpen bij het voltooien van elke activiteit.

Ik ben een leerkracht, hoe kan ik dit integreren in mijn klas?

Je kunt elke leerling vragen een gratis account aan te maken en kleine uitdagingen in de klas te leiden. Om hen zo goed mogelijk te ondersteunen, beschik je bij elke activiteit over documentatie en aanwijzingen.

Wat is een Open Badge?

Open Badges zijn niet-vervalsbare digitale badges, die uw verworven vaardigheden en kennis belonen. Ze zijn gecertificeerd door Amazon Future Engineer en kunnen worden vermeld op je cv.

Wat is Python en Blockly-taal?

  • Python is een van de meest populaire scripttalen ter wereld. Het is bijvoorbeeld de taal die wordt gebruikt om jouw favoriete videogames te programmeren.
  • Blockly is een grafische taal waarbij je programmeert door codeblokken te verplaatsen. Het is perfect om te beginnen met programmeren.

Kan ik mijn sessie opslaan?

Dankzij het account dat je op het platform hebt aangemaakt, kun je je voortgang tijdens het spel opslaan en deelnemen aan de ranglijst van de beste spelers.

Met wie kan ik contact opnemen als ik vragen heb?

Voor eventuele vragen raden we aan om contact op te nemen met afe-be-contact@amazon.com
Wij gebruiken cookies om onze diensten aan te bieden en te verbeteren. Door onze site te bezoeken, aanvaardt u het gebruik ervan. Meer informatie gebruiksaanwijzing.
Accepteer & sluiten