download (2).png
11-14 jaar

Met de hulp van onze partners ondersteunen we leraren en middelbare scholieren bij digitale projecten door hen educatieve hulpmiddelen, trainingen en professionele getuigenissen aan te bieden.

Amazon Future Engineer werkt samen met de stichting CGénial om leraren te voorzien van educatieve hulpmiddelen die gericht zijn op het contextualiseren en in de praktijk brengen van de digitale onderwerpen die op de middelbare school worden onderwezen, via de Yes We Code!-acties. en bedrijfskundehoogleraren. Dit partnerschap omvat:
  1. Financiering van educatieve kits (programmeerbare kaarten, verbonden objecten, sensoren, enz.) die ter beschikking worden gesteld aan instellingen om digitale projecten in de klas uit te voeren;
  2. Online en face-to-face training onder leiding van lerarenopleiders en wetenschappelijke bemiddelaars, aangevuld met interventies van Amazon-medewerkers om hun beroep en hun gebruik van digitale technologie te presenteren;
  3. Bezoeken aan Amazon-kantoren en logistieke locaties speciaal voor belanghebbenden in het onderwijs om de technische installaties te ontdekken en discussies over digitale beroepen en carrières (momenteel virtueel) mogelijk te maken.
Middelbare scholieren kunnen thuis of in de klas alle afleveringen van Citizen Code Python ontdekken, een leuk en gratis spel om te leren coderen in Blockly- of Python-taal. Registreer u eenvoudig in twee klikken.

Deze computerprogrammeeractiviteit, ontwikkeld in samenwerking met TRALALERE en France-ioi, is voor iedereen toegankelijk en is voornamelijk bedoeld voor kinderen van 9 tot 17 jaar. Het is beschikbaar voor docenten voor gebruik in de klas.
Amazon, het collectief Intrépides de la Tech en de stichting CGénial bieden studenten en docenten ‘Class Chats’ aan, d.w.z. uitwisselingen tussen studenten en professionals over digitale beroepen, evenals coaching en begeleidingsadvies.
Amazon Future Engineer werkt samen met France-ioi om drie leuke cursussen aan te bieden over thema’s uit het SNT-programma (Digital Sciences and Technology): digitale fotografie, cartografie/geolocatie en gestructureerde data.

De ritten worden geplaatst in de logistieke context, binnen een robotdistributiecentrum van Amazon. Studenten ontdekken hoe programmeren wordt gebruikt tijdens het hele traject van een product, van bestelling tot levering.
Dankzij Amazon Future Engineer en France-ioi kunnen leerlingen verbonden objecten leren programmeren. Beginners of al ervaren, ze leren hoe ze een klein muziekinstrument, een alarm, een achteruitrijalarm, enz. kunnen programmeren.

Deze cursussen zijn ook gebaseerd op het SNT-schoolprogramma (Digital Sciences and Technology) en beschikbaar in 3 versies met toenemende moeilijkheidsgraad. Aan het einde van deze cursussen kunnen studenten ook hun fantasie gebruiken en hun eigen voorwerpen uitvinden!
DeepRacer
DeepRacer machine learning-workshops (face-to-face)
Amazon Future Engineer werkt samen met het collectief Les Intrépides de la Tech en AWS om DeepRacer-workshops aan te bieden in middelbare schoolklassen, waar studenten machinaal leren leren terwijl ze plezier hebben.

Dit omvat het programmeren van een echte autonome racewagen op schaal 1/18 om het gedrag van de auto te simuleren, en vervolgens in realtime de beweging van de auto te volgen op een echt circuit dat op de grond is geïnstalleerd om het resultaat van een oefening te observeren.

Als u een workshop op uw middelbare school wilt organiseren, neem dan contact op met onze partner Les Intrépides de la Tech via ljagu.ext@simplon.co.
Wij gebruiken cookies om onze diensten aan te bieden en te verbeteren. Door onze site te bezoeken, aanvaardt u het gebruik ervan. Meer informatie gebruiksaanwijzing.
Accepteer & sluiten