teach-award-gateway.png
6-10 ans

Voor basisschoolleerlingen hebben we samen met onze partners leuke introducties bedacht over coderen en robotica. Ze zullen vooral kunnen ontdekken hoe ze miniatuurrobots kunnen manipuleren met behulp van computers en meer te weten kunnen komen over Scratch.

We werken samen met de vereniging Planète Sciences Hauts de France om basisschoolleerlingen te laten deelnemen aan gratis robotica-workshops.

De workshops zijn in het leven geroepen om de interesse van kinderen in computerwetenschappen te wekken door ze vertrouwd te laten raken met miniatuurrobots (programmeerbare muizen en Makeblock) en te laten zien hoe ze in reële omstandigheden werken. Studenten kunnen computercoderen in Scratch leren en hun eigen robot programmeren tijdens een twee uur durende interactieve workshop.

Als u een workshop op uw school wilt organiseren, neem dan contact op met onze partner Planète Sciences via hautesdefrance@planete-sciences.org (ongeacht uw locatie).
Wij zijn partners van de vereniging Unis-Cité en zetten samen het initiatief “Code Ambassadors” in. Dit initiatief brengt jonge vrijwilligers uit de civiele dienst samen, onder toezicht van Unis-Cité, die op basisscholen werken met kinderen van 7 tot 12 jaar om leuke en innovatieve introductieworkshops over computercodering te leiden.

De vrijwilligers van de burgerdienst zijn tussen de 16 en 25 jaar oud en hebben besloten 6 tot 9 maanden van hun leven te wijden aan het bestrijden van de digitale kloof en het leren programmeren van kinderen.

Wilt u een workshop bij u op school organiseren, neem dan contact op met onze partner Unis-Cité.
In samenwerking met TRALALERE hebben we Citizen Code Junior ontwikkeld, een verzameling van 4 kant-en-klare cursussen, gratis en leuk, bedoeld voor kinderen van 6 tot 10 jaar.

Kinderen ontdekken in hun eigen tempo de belangrijkste actuele thema’s van de digitale cultuur, zoals data, computerprogrammering of pixelkunst, door middel van interactieve en gevarieerde activiteiten.

Elk van deze online cursussen duurt ongeveer 1 uur.
Wij gebruiken cookies om onze diensten aan te bieden en te verbeteren. Door onze site te bezoeken, aanvaardt u het gebruik ervan. Meer informatie gebruiksaanwijzing.
Accepteer & sluiten