college4.png
15-17 jaar

Om middelbare scholieren te ondersteunen bij het ontdekken van informatica, organiseren onze partners codeer- en programmeerworkshops op scholen. We bieden ook derdejaars stages aan in onze gebouwen, zodat studenten de banen in een digitaal bedrijf kunnen ontdekken.

stagede3emephoto-1.jpg
3e jaars cursussen (face-to-face)
Op de universiteit kan het eerste contact met een bedrijf en het ontdekken van verschillende beroepen studenten helpen bij hun studiekeuze. Het stageaanbod is echter beperkt en jongeren moeten soms een beroep doen op hun persoonlijke netwerk om een stageplek te bemachtigen, wat voor sommigen nadelig kan zijn. Daarom bundelt Amazon Future Engineer de krachten met de vereniging Moi dans 10 ans om ontdekkingscursussen van een week aan te bieden in Amazon-kantoren in Ile-de-France over het thema programmeren en digitale beroepen.

Het 3e jaars stageprogramma: maandag ontdekking van Amazon, dinsdag introductie in kunstmatige intelligentie, woensdag ontdekking van logistiek en robots, donderdag introductie in Machine Learning met AWS en vrijdag groepsreflectie rond een innovatieproject en presentatie van zijn idee.

Inschrijvingen voor 3e jaars cursussen worden door Moi over 10 jaar beheerd. Er wordt prioriteit gegeven aan REP/REP+ hogescholen. Als je geïnteresseerd bent, stuur dan je CV en motivatiebrief naar diane@moidans10ans.fr.

Middelbare scholieren kunnen thuis of in de klas alle afleveringen van Citizen Code Python ontdekken, een leuk en gratis spel om te leren coderen in Blockly- of Python-taal. Registreer u eenvoudig in twee klikken.

Deze computerprogrammeeractiviteit, ontwikkeld in samenwerking met TRALALERE en France-ioi, is voor iedereen toegankelijk en is voornamelijk bedoeld voor kinderen van 9 tot 17 jaar. Het is beschikbaar voor docenten voor gebruik in de klas.

Amazon en TRALALERE bundelen hun krachten om ontdekkingsworkshops aan te bieden voor digitale beroepen, waarbij uitwisseling en creatie worden gecombineerd. Jongeren worden bewust gemaakt van de professionele mogelijkheden die digitale technologie biedt, terwijl ze leren over het ontwerpen en programmeren van hun eigen videogames.

Om nog verder te gaan in het ondersteunen van jonge meisjes, ondersteunen we de FACE Seine-Saint-Denis Club bij het openen van een Wi-girls-promotie om 20 jonge meisjes met een bescheiden achtergrond te ondersteunen bij de ontdekking van digitale technologie. Naast codeerworkshops krijgen ze toegang tot bedrijfsbezoeken en ontmoetingen met digitale professionals.

Amazon, het collectief Intrépides de la Tech en de stichting CGénial bieden studenten en docenten ‘Class Chats’ aan, d.w.z. uitwisselingen tussen studenten en professionals over digitale beroepen, evenals coaching en begeleidingsadvies.
Wij gebruiken cookies om onze diensten aan te bieden en te verbeteren. Door onze site te bezoeken, aanvaardt u het gebruik ervan. Meer informatie gebruiksaanwijzing.
Accepteer & sluiten